18 August 2008 @ 03:02 pm
Brutal Assault pt.13 apraksts  
Ceturdiena
Ceturdienas rīts iesākās kā jau parasts Čehijas festos- pieceļamies, iedzeram alu un domājam, ko darīt tālāk. Apstaigājām pilsētu, aizgājām uz veikalu un tā nemanot pienāca laiks redzēt arī itāļu progresīvos detņikus Sadist.

Pagājušogad Cynic uzstājās pavāji, taču Sadist nospēlēja tiešām labi- elpu aizraujoši un tehniski skaisti. Visvairāk apbrīnoju ģitāristu, kurš vienlaikus spēlēja arī taustiņus, bieži vien ar katru roku spēlējot citu instrumentu. Viena no festa top bandām noteikti.
Kā nākamie uz skatuves ar vienu aci tika ievērtēti General Surgery- neko atmiņā nepaliekošs death/grind. Pēc tiem sekoja austrieši Hollenthon, kuri arī šoreiz nospēlēja labi, taču Rīgā likās labāk.
Elektroniķi Samael uzstājās tīri neko, taču cerēt, ka viņi nospēlētu vairāk par divām dziesmām no saviem agrīnajiem albumiem laikam bija nereāli. Kā nākamie uzstājās manis ilgi gaidītie Septicflesh, kas man tomēr sagādāja vilšanos. Likās, ka viņiem gribas spēlēt daudz niknāku mūziku nekā ir albumā, bet tā dziesmu burvība bija pazudusi. Droši vien atkal vainīgs tas, ka simfoniskās daļas tika spēlētas no fonogrammas.
Pa to laiku otru skatuvi okupēja Exodus. Tāpat kā Rīgā, viņi man izraisīja tikai žāvas un solista brēcieni par lielāku moshpitu- tikai smīnu. Kā es saku- ja gribi redzēt lielāku pitu, tad spēlē trakāk. Pa to laiku izrādījās, ka ir atklāti paagustinājumi, kur par papildus maksu var aiziet un no augšas visu labi apskatīt.
To arī izdarījām un noskatījāmies somu jautrīšus Finntroll, kas kā parasti bija līmenī un lika publikai jautrībā cilāt kājas un kratīt matus. Varbūt nedaudz žēl, ka nebiju publikā, bet no otras puses, no augšas izskatījās jautri.
Pēc somiem blakus skatuvi ieņēma norvēģu skarbie zēni Mayhem. Solistam bija pazudis mūka kostīms, toties parādījusies virve, kur viņš laiku pa laikam centās sevi iesiet. Kopumā nekas īpašs.
Nogurums ņēma savu, tapēc Mayhem līdz galam noskatīts netika un ar to arī noslēdzu pirmo festivāla dienu.

Piektdiena.
Piektdiena sagaidīja ar mākoņiem. Kamēr tika iebaudītas dienišķās pusdienas sākās arī smidzeklītis. Ar visu ēšanu arī rīta grupas tika nokavētas un pats svarīgākais- nedaudz tika nokavēts arī Cephalic Carnage pirmā daļa. Izrādās, ka sarakstā ierakstītais par divām uzstāšanām nebija joks, un amurikāņi pa dienu spēlēja grind daļu. Nav ne jausmas, vai tas bija joks, vai kā, taču spēlēja tā, ka jumts skrien prom un uzstāšanās likās daudz par īsu, ar cerībām uz otro daļu.
Sworn enemy skanēja labi, taču viņu uzstāšanās brīdī iesākās tāds gāziens, ka pat redzēt īpaši neko nevarēja, tāpēc notika steidzamā evakuācija uz bāru, kur zem jumta tika observēts lietus klājums, kas gāzās pāri.
Brutālie industriāļi the Berzerker savu uzstāšanos uzsāka un pabeidza ar elektrības problēmām (izslēdzās visa skaņa) taču citādi lieliska un enerģiska brutāla desa ar elektronikas piesitienu. Kad beigās pazuda strāva solists ieleca publikā.
Swallow the Sun nenoskatījos, jo lietus nemitējās un gribējās nedaudz sasildīties, lai gan no attāluma izklausījās labi. Kā nākamie manā sarastiņā bija atzīmēti Entombed, taču gluži tāpat kā Rīgā, zviedru puiši mani nespēja pārliecināt- it kā spēlēja labi, taču man negāja pie sirds. Līdzīgi bija ar poļiem Behemoth, kurus es parasti noklausos ar prieku, taču šoreiz kaut kā pavilka tikai mazdrusciņ. Nu neko, visiem jau nevar izpatikt, daudziem esot ļoti patikuši.
Anathemas laikā staigāju apkārt un neko nedzirdēju.
Cradle of filth jau no paša sākuma tika izlemts skatīties no augšas, lai nevajadzētu spiesties lielajā pūlī, jo nekāds fans neesu un Metalmania festivālā jau redzēju. Plus vēl ne īpaši labās atsauksmes no Blomes. Bet nebija jau slikti, nospēlēja tiešām godam, gan jaunās, gan vecās dziesmas. Jautrākais bija kā Dani pieteica vienu no vecajām dziesmām: "The next song is for all the old schoolers out there who thinks that our previuos song (Nymphetamine) is gay".
Pēc tam sekoja Neurosis, kuru uzstāšanos drīzāk varētu raksturot kā performani, nevis konceru- skatuves aizmurugē tika projicēti dažādi attēli un motīvi un tā fonā tika spēlētas dziesmas. Ne tas, kas vajadzīgs man, kad līst lietus, tāpēc gāju uz telti gatavoties Cephalic Carnage otrajai daļai.
Un manas cerības attaisnojās ar uzviju- vienkārši superīga uzstāšanas, kuras laikā nepārtraukti tika purināta galva un kliegts līdzi dziesmām. Tika nospēlētie lielākie hīti un kura beidzās ar "Black metall summer", kura laikā grupas dalībnieki uzvilka sev rotaļu maskas un ar kustībām parodēja black metal māksleniekus. Enerģija pēc tāda koncerta bija nenormāla, taču uznākušais lietus apslāpēja jebkādu vēlmi palikt un kaut ko skatīties.

Sestdiena
Trešā festivāla diena sagaidīja ar tādu pašu mitrumu kā otrā- varēja jau arī beigt līt, man pietika.
Pēc jau par tradīciju kļuvušiem sirojumiem pa pilsētu tika ievērtēta poļu gaļa Hate- nu riktīgi laba desa ar ietekmēm no industrial un black, kā jau atzīmēts no citiem festivāliem. Puiši ņēmās godam un publika arī bija atsaucīga.
Neliela pauze un jau uz skatuves tiek gaidīti kanādieši Kataklysm, kas pirms tam redzēti tālajā 2003 gadā iekš Wackenas. Un arī šoreiz nelika vilties ne man, ne liejam fanu pūlim, kas bija sanācis apskatīties- lieliski, tiešām lieliski!
To gan nevarētu teikt par Sodom- it kā nemaz nebija slikti, bet labāk kā Rīgā patika gan. Arch Enemy noskatījos no augšas un nelikās nekas interesants.
Agnostic Front bija jau labāks, taču izlocīt kājas arī vajag, tāpēc tika skatīts markets un ēdamās/dzeramās lietas.
Paradise Lost tika skatīts no pretējās skatuves, un bija ok, lai gan Rīgā patika labāk.
Carcass bija otra no vecajām grupām, kas apvienojušies un uzstājās Brutal Assault un līdzīgi kā SepticFleh arī man lika nedaudz vilties. It kā spēlēja labi un dziesmas, kas man patīk, taču kaut kas likās ne tas, lai varētu teikt "super". Solists starp dziesmām bārstīja jociņus, no kuriem IMO labākais bija: "So many flags out there. Almost looks like gay parade!". Koncerta otrajā pusē pārvācos tuvāk otrajai skatuvei, kur uzstāties gatavojās Six Feet Under.
Par viņu koncertu man ir divējādas sajūtas. No vienas puses, vecās dziesmas, ko viņi nospēlēja bija labas, bet jaunās man nepatīk ne ierakstos ne dzīvajā. Līdz ar to pusi laika stāvēju un garlaikojos un otru pusi kratīju pauri. Līdz ar AC/DC "T.N.T" arī jamie beidza spēlēt un fests bija tā kā beidzies. Vēl tikai pagaidīju kamēr cilvēki aizies un nedaudz pablenzu uz pēdējo bandu un varēju jau gatavoties mājupceļam.

Citas lietas
Šoreiz pārdeva tādu gardu dzērienu kā Medovina- salds un nedaudz alkoholisks, piedod spēkus. Labāks kā festivāla alus, kas nav īpaši garšīgs un ātri atšālējas.
CZK attiecība pret latu tagad ir aptuveni 1:3, kas ir sliktāk kā pagājušajā gadā, tāpēc viss liekas dārgāks.
Cilvēku ir kļuvis daudz vairāk un bieži vien nevar iziet normāli jo visa koncerta teritorija ir pilna.
Daudz vairāk visādu ieskrietuvju- cilvēki redz, ka var nopelnīt un tas ir normāli
Iemīļotajā krodziņā pacēluši cenas un samazinājuši menu :(
Neprasiet, cik alus esmu izdzēris, nezinu :)
Droši vien vēl kaut kas, kas aizmirsts


Labākās grupas aptuvenā secībā
Cephalic Carnage
Hate
Kataklysm
Sadist
Finntroll

Tagad vēl tika jāsaņemas un jāsaraksta apraksts par pēdējo dienu Prāgā.
 
 
( Post a new comment )
cute little  dead girl[info]ravena on August 18th, 2008 - 03:13 pm
forši:) sajūta ka esmu bijusi tur un zinu kā katrs nospēlēja...:)


(Reply) (Link)
[info]dzeina on August 18th, 2008 - 03:14 pm
Samael :)))
/es jau neko, man arī jaunie albumu patīk
(Reply) (Thread) (Link)
Ķērpis[info]kjeerpis on August 18th, 2008 - 04:01 pm
Bija, bija labi arī jaunie albumi. Man patika :)
(Reply) (Parent) (Link)
Teloah[info]teloah on August 25th, 2008 - 05:52 pm
Zaimotājs... Viņam Arch Enemy un Carcass nav pietiekoši labi. Carcass man Wackenas topā bija otra labākā uzreiz aiz Kreator. Arī Angela parādījās un uzdziedāja ar šiem.
(Reply) (Thread) (Link)
viestards[info]viestards on August 26th, 2008 - 05:10 pm
"Don't get me wrong, I still fookin hate Arch Enemy..."
:D
Arī Asfaltā izmantoja iespēju uzbraukt Arsh Enemy :)
(Reply) (Parent) (Link)