viestards ([info]viestards) wrote on January 30th, 2006 at 03:35 pm
jaunais telefons
Ilgu laiku staigājis ar veco labo (tikai dažreiz gļukojošo) Siemens M45, beidzot izlēmu, ka man vajag jaunu telefonu. Bija doma gan par Nokia N-Gage QD, gan kādu gudro telefonu, bet beigās viss apstājās pie Sony Ericsson W800, kas patreiz tiek tirgots iekš TELE2 par 99 Ls plus pieslēgums uz 18 mēnešiem.


Pats telefons ir pārkrāsots SE K750, kam papildus ielikta Walkman programmatūra, uzliktas citas austiņas un pielikta 512 Mb atmiņas karte. Lai gan man labāk patīk melnais K750, tomēr papildus 512 Mb bija man pālieku gards kumosiņš. Man pat līdzi nāca divas 512 Mb kartes, nevaru saprast, vai tas bija bonuss vai kāds nokļūdījās :)
Pats telefons ir lietošanā diezgan ērts, ar visām mūsdienu telefona iespējam, un kā liels papildus bonuss nāk 2 Mpix kamera, kas ļauj iegūt labus (pēc telefona kameras parametriem protams) attēlus. Ir zibspuldze, iespēja iestatīt sērijveida fotogrāfēšanu, macro iespēja, kā arī pāris popsīgas lietas kā rāmji (vari ielikt drauga ģīmi repera tēlā), un daži lēti efekti kā inversā un melnbaltā fotogrāfija.
Ja viens telefona trumpis ir kamera, tad otrs ir Mp3 atskaņotājs. Telefona skaņa ir laba, ir iespējams uzlikt dažādus jau noteiktus ekvalaizera stāvokļus (bass, Mega Bass, voice utt), klausīties pēc izpildītājiem, kā arī veidot savus playlistus.
MP3 failus var ievietot telefonā caur Disc2Phone programmu, kas, manuprāt, ir galīgi neizdevusies, jo izskatās, ka paredzēta tikai Audio CD ievietošanai. Lai pievienotu failu, nepieciešams atrast kur tas atrodas uz diska, pievienot pievienojamo failu sarakstam un tad pievienot. Taču tas negarantē, ka pēc brīža varēs klausīties mūziku no telefona. Ļoti bieži ir tā, ka albumi ir it kā pievienoti, taču atvienojot telefonu izrādās, ka nav pievienots nekas, pievienotas dažas dziesmas vai arī telefons nav spējīgs atskaņot skaņdarbu. Visdrīzāk tas ir tāpēc, ka telefons nenolasa ID3 birkas, bet sagalabā failus struktūrā MP3->izpildītājs->Albums->Dziesmas. Turklāt arī nosaukumi nedrīkst būt jebkādi- patreiz esmu noskaidrojis, ka vienīgais punkts nosaukumā drīkst būt tikai pirms paplašinājuma. Gan jau vēl ir kādi, jo patreiz man ir pāris problemātiskie albumi, kas negrib kopēties uz kartes.

SE saitā var lejupielādēt telefona SDK, būs vēlāk jāpaspēlējas ar to, vismaz kāda jautrība un varbūt kaut ko arī uzprogrammēšu :)

Lietas, kas man vēl neapmierināja/pietrūka:
uzlikt atgādinājumus katru dienu, nedēļu, mēnesi, gadu. Lai to izdarītu, jāņemas ar kalendāru, kas ir piņķerīgi.
Normālu programmu telefona konfigurēšanai- tās kas nāk līdzi telefonam ir mēsli, par laimi ir arī citas programmas.
Papildiespējas MP3 atskaņotājam- piemēram, klausīties pēc noteikta stila, vai visur uzreiz, lai pieliekot failus nevajag atkal veidot playlistu.
Vairāk programmas uz telefona- ir pamatlietas- kalendārs, piezīmes, kontakti, tomēr gribas ko vairāk, sevišķi biznesa klases telefonam
Spēles ir pilnīgi nekādas- viens lines un tetris krustojums un vēl puzles licējs- K700 bija vairāk un smukākas.

Kopumā ņemot- normāls telefons, tomēr nevar teikt, ka būtu kaut kas super puper. Batereja ir laba- uz trešās dienas beigām jau iet uz beigām, taču jāņem vērā, ka daudz fotogrāfēju, mainīju tēmas, klausījos radio un mp3. Gan jau vēlāk apniks spēlēties un turēs ilgāk.

P.S. SE tikko izlaidusi W810, kas ir nedaudz uzlabots W800, tikai smuki melni-oranžā krāsā. Smuks jau bez gala, tikai sākumā maksās kārtīgu naudiņu.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.